Beoordeling door klanten : 9,2/10

Voor 10.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Veilige betaalmethode

Binnen 14 dagen te retourneren

Koop je zeis online bij Ritsema Dier &Tuin

Op de ouderwetse maaien met een zeis zoals men vroeger deed is helemaal terug. Geen lawaai en verstoring van de natuur, geen uitlaatgassen van een bosmaaier, maar genieten van de rust om je heen tijdens het maaien. Bovendien is maaien met een zeis beter voor de natuur. Bekijk het assortiment zeisen hieronder!

12 artikelen  


Op de ouderwetse maaien met een zeis zoals men vroeger deed is helemaal terug. Geen lawaai en verstoring van de natuur, geen uitlaatgassen van een bosmaaier, maar genieten van de rust om je heen tijdens het maaien. Bovendien is maaien met een zeis beter voor de natuur. Bekijk het assortiment zeisen hieronder!


Wat is een zeis?

Een zeis wordt gebruikt om gras of graan te maaien en bestaat uit een lang gebogen mes, aan de binnenbocht scherp geslepen en met een scherpe punt. De zeis wordt bevestigd aan een steel, de zogenaamde zeisboom. Deze heeft 2 handvaten. Het bevestigen kan eenvoudig worden gedaan door middel van een zeisring.

Hoe werkt zeisen?

Om te kunnen zeisen dient de zeis goed geslepen te zijn, gebruik hiervoor een zeisstrijker. Vervolgens bevestig je de zeis op de zeisboom. Voordat je begint met zeisen is het belangrijk om de zeis te wetten, hiervoor kun je een wetsteen gebruiken. Je houdt de zeisboom altijd met twee handen vast en begint met brede cirkelvormige slagen het gras of onkruid te maaien. Stap naar voren wanneer de cirkel om je heen is gemaaid en ga zo verder. Wanneer je de eerste laag groen hebt gedaan kun je nog een extra ronde doen waar je de zeis lager bij de grond houdt en minder brede cirkels maakt. Dit doe je om het gras of onkruid zeer kort te maken.

Zeis aanbod van Ritsema Dier & Tuin

Bij Ritsema Dier & Tuin vind je een ruim aanbod aan zeisen en andere tuingereedschappen. Alle zeisen in ons assortiment zijn van het topmerk Offner. Offner zeisen zijn gemaakt van de beste materialen en zijn dan ook van professionele kwaliteit. Ons assortiment bestaat uit zeisen in verschillende lengtes. Ook heb je de keuze uit een zeisboom gemaakt van hout of een metalen zeisboom.

Een zeis is de beste optie voor kleinschalig natuurbeheer

Natuurbeheer en/of maaien met een zeis is de beste optie voor kleinschalig natuurbeheer. Je kunt veel nauwkeuriger te werk gaan dan met bijvoorbeeld een zitmaaier of een reguliere grasmaaier. Daarnaast is het vooral een heerlijke, rustige activiteit. Je ervaart geen lawaai van een grasmaaier en komt helemaal tot rust. Probeer het eens uit met de Offner zeisen in ons assortiment!

Zeis onderhouden

Naast het slijpen, vergt het product weinig onderhoud. Echter kan er wel wat roest ontstaan. Dit voorkom je door het werktuig na het gebruik schoon te wrijven en inoliën met olie. Is er al sprake van beginnend roest op de zeis? Probeer dit dan te verwijderen met staalwol. Het product kun je op twee manieren veilig opbergen. Je kunt het demonteren om vervolgens het mes in stof of in een beschermhoes te wikkelen, maar je kunt het ook in zijn geheel met het mes hoog met de steel binnen handbereik. Meer weten over (het onderhoud van een zeis)? Lees ons blogartikel hierover!

Zeis kopen bij Ritsema Dier & Tuin

Een zeis kopen doe je eenvoudig en snel bij Ritsema Dier & Tuin. Bestel je zeis online in onze webshop of kom langs in onze winkel in Haulerwijk. Heb je vragen? Neem dan contact op. Onze medewerkers staan je graag te woord. Onze klanten beoordelen ons niet voor niets met een 9,2!