Beoordeling door klanten : 9,2/10

Voor 10.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Veilige betaalmethode

Binnen 14 dagen te retourneren

Wil je binnenkort gras zaaien voor jouw gazon of weiland? Dan ben je op de juiste plek! Graszaad zaaien doe je gemakkelijk zelf. Bij Ritsema Dier & Tuin vind je al het graszaad dat je nodig hebt. En dat voor een voordelige prijs! Kijk onderaan de pagina voor meer informatie of koop nu direct je gewenste graszaad hieronder!

13 artikelen  Wil je binnenkort gras zaaien voor jouw gazon of weiland? Dan ben je op de juiste plek! Graszaad zaaien doe je gemakkelijk zelf. Bij Ritsema Dier & Tuin vind je al het graszaad dat je nodig hebt. En dat voor een voordelige prijs! Kijk onderaan de pagina voor meer informatie of koop nu direct je gewenste graszaad hieronder!


Graszaad kopen voor gazon of weiland.

Voor het kopen van het juiste graszaad ben je bij Ritsema Dier & Tuin aan het juiste adres! Voor ieder type gras en doeleinde hebben wij het juiste graszaad. Je koopt al graszaad in zakken vanaf 5 kg, tot 15 kg. Uiteraard ben je vrij om zoveel mogelijk graszaad te kopen als je nodig hebt. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Verschillende soorten graszaad voor het beste resultaat

Ritsema Dier & Tuin verkoopt alleen het beste graszaad, zodat jij alleen de hoogste kwaliteit gras kunt verwachten. Of het nu voor je gazon of weiland is. In ons uitgebreide assortiment vind je graszaad voor diverse doeleinden. Zo hebben we graszaad voor het weiland, graszaad voor het speel of sportgazon, graszaad speciaal voor sportvelden of graszaad speciaal voor de paardenweide. Zo vind je bij ons altijd waar je naar zoekt. Door graszaad te kopen voor een specifiek doeleinde realiseer je het best haalbare resultaat. Of je nu een weelderige weide wilt creëren, of een sterk en veerkrachtig sportveld wilt hebben of een paardenweide wil aanleggen. Bij Ritsema Dier & Tuin zorgen we ervoor dat je graszaad van de hoogste kwaliteit krijgt dat perfect is afgestemd op jouw behoeften.

De beste tijd om graszaad te zaaien

Naast het aanbieden van hoogwaardig graszaad, voorziet Ritsema Dier & Tuin je ook graag van belangrijke en waardevolle informatie over het gebruik ervan. We begrijpen dat je wellicht vragen hebt over hoeveel graszaad je per m2 moet zaaien, wanneer het juiste moment is om graszaad te zaaien, hoelang je graszaad kunt bewaren en hoe snel het graszaad groeit.

Er bestaat eigenlijk geen perfect moment wanneer je gras kan gaan zaaien. Wel is het in het ene moment van het jaar effectiever dan in het andere. Ieder jaar zijn er 2 momenten het best geschikt om gras te zaaien, namelijk in het voor- en najaar. Graszaad kopen kun je daarom ook het beste doen rond deze tijd. Op deze momenten van het jaar is de grond namelijk op de juiste temperatuur voor het gras om te ontkiemen en te groeien. Ook regent het relatief gezien in deze periode meer, wat ervoor zorgt dat de grond ook voldoende vocht heeft. Als je buiten deze jaargetijden het graszaad zaait, wachten de graszaden op de juiste groeiomstandigheden. Nadeel hierbij is wel, dat onkruid meer de overhand krijgt of dat vogels zaden weg kunnen nemen waardoor de opkomst van het gras minder wordt.

Het is essentieel om de juiste hoeveelheid graszaad per vierkante meter te zaaien om een dicht en gezond gazon te krijgen. Dit kan variëren afhankelijk van het specifieke mengsel dat je gebruikt en de gewenste dichtheid van het gras. Wat betreft de snelheid van de graszaadgroei kan dit variëren van verschillende factoren zoals grassoort, bodemgesteldheid, temperatuur en vochtigheid.

De houdbaarheid van graszaad

De houdbaarheid van graszaad is een belangrijk aspect bij het graszaad kopen en het opslaan ervan. Graszaad heeft een beperkte houdbaarheid vooral als het wordt blootgesteld aan factoren zoals vocht, warmte en licht. Het is daarom van belang om graszaad op de juiste manier op te slaan om de kiemkracht en de levensvatbaarheid ervan zo lang mogelijk te behouden.

Om de houdbaarheid van je graszaad te verlegen, is het aan te raden om het in een koele, droge en donkere omgeving te bewaren. Het is belangrijk om te weten dat de kiemkracht van graszaad na verloop van tijd kan afnemen. Hoe langer je het bewaart, hoe lager de kiemkracht wordt. Afhankelijk van hoeveel graszaad je nodig bent, kun je dus beter de juiste hoeveelheid graszaad kopen in plaats van te veel. Mocht je twijfelen over de houdbaarheid van je graszaad, dan kun je altijd bij Ritsema Dier & Tuin terecht voor advies bij het kiezen van het beste graszaad.

Koop je graszaad eenvoudig online bij Ritsema Dier & Tuin

Koop het door jouw gewenste graszaad eenvoudig online in de webshop, of kom langs in onze fysieke winkel in Haulerwijk. Heb je vragen of zoek je specifieke andere producten voor jouw dier of tuinprojecten? Neem dan contact met ons op! Onze medewerkers helpen je graag verder. Onze klanten beoordelen ons niet voor niets met een 9,2!