Beoordeling door klanten : 9,2/10

Voor 10.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Veilige betaalmethode

Binnen 14 dagen te retourneren

De beste vlooienmiddelen voor je hond koop je bij Ritsema Dier&Tuin

Het is natuurlijk erg vervelend wanneer je hond last heeft van vlooien. Daarom hebben wij bij Ritsema Dier&Tuin de juiste middelen in ons assortiment om wat aan het vlooienprobleem te doen. Zowel ter preventie van een vlooienplaag als het bestrijden van vlooien.

23 artikelen  

De beste vlooienmiddelen voor je hond koop je bij Ritsema Dier&Tuin

Het is natuurlijk erg vervelend wanneer je hond last heeft van vlooien. Daarom hebben wij bij Ritsema Dier&Tuin de juiste middelen in ons assortiment om wat aan het vlooienprobleem te doen. Zowel ter preventie van een vlooienplaag als het bestrijden van vlooien.


Hoe voorkom je een vlooienplaag?

Om een vlooienplaag te voorkomen is het belangrijk dat je de hond het gehele jaar door behandeld met een vlooien product van Ritsema Dier&Tuin. Vaak wordt de hond pas behandeld als er een vlo ontdekt is op de hond, maar eigenlijk ben je dan al te laat. De kans is groot dat er dan al eitjes en larven in huis zitten. Behandeling van alleen de hond met een vlooienmiddel kan dan soms niet voldoende zijn. Mochten er wel eitjes en larven in huis zitten dan zullen die zich ontwikkelen tot nieuwe vlooien en weer op de hond springen. Zo kan je hond last blijven houden van vlooien terwijl de hond wel behandeld is met een vlooienmiddel. Daarom is het juist zo belangrijk om de hond volgens het schema op de vlooienverpakking het gehele jaar door te behandelen zodat je er zeker van bent dat de hond vlo-vrij is en blijft.

Hoe behandel je een vlooienplaag?

Om een vlooienplaag te bestrijden dien je zowel de hond als de omgeving te behandelen. Van de 4 stadia van de vlooiencyclus leeft slechts 10%, namelijk alleen de volwassen vlo, op het huisdier. Dit betekent dat de vlooiencyclus zich voor 90% afspeelt in huis. De eitjes en larven kunnen overal worden aangetroffen, waaronder in de bank, hondenmand of vloerkleed en nog op veel meer plekken. Maar liefst 90% van alle vlooien bevinden zich in de omgeving en niet op jouw huisdier. Behandel alle plekken waar de hond komt met een vlooien-omgeving spray. De vloer, de hondenmand, de auto enz. Spray dit regelmatig in totdat de vlooienplaag weg is. Houdt er rekening mee dat het enkele weken kan duren eer de gehele vlooienplaag gereduceerd is. Mocht je met vakantie gaan, behandel dan de omgeving in huis preventief met vlooien-omgeving spray.

Grote keuze aan vlooienmiddelen bij Ritsema Dier&Tuin

Advantix is een snelwerkend middel dat vlooien, teken en luizen doodt en daarnaast teken, zandvliegen, muggen en stalvliegen afweert gedurende maximaal 4 weken.

Beaphar Combotec biedt een zeer complete bescherming van je dier. Het bestrijdt niet alleen volwassen vlooien en teken, maar bestrijdt ook de eieren en larven van vlooien.

Beaphar Fiprotec is een effectief middel ter bestrijding van vlooien en teken.

Beaphar Vlo Kill doodt snel vlooien die op de hond zitten.

Beaphar vlooienband ter bestrijding van vlooien bij honden met kort of middellang haar. De werking van de band 6 maanden. De band is waterbestendig.

Flea Free huidspray is geschikt voor honden van alle maten, gewichten en rassen. Ook zeer geschikt voor puppy’s vanaf 2 dagen oud.

Frontpro kauwtabletten zijn smakelijke kauwtabletten die 30 dagen bescherming bieden tegen vlooien en teken

Seresto vlooien- en tekenband met een zeer lange werkingsduur van 8 maanden.

Vlooien omgevingspray ter bestrijding van vlooieneitjes, vlooienlarven en vlooien-poppen