Beoordeling door klanten : 9,2/10

Voor 10.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Veilige betaalmethode

Binnen 14 dagen te retourneren

Rasterpalen kopen bij Ritsema Dier & Tuin

Ritsema Dier & Tuin heeft verschillende soorten palen in het assortiment om het weiland af te rasteren. Palen voor een permanente afrastering en palen voor een verplaatsbare afrastering. Bij Ritsema Dier & Tuin kunt je terecht voor houten weidepalen, kunststof weidepalen en metalen weidepalen. Voor een duurzame afrastering hebben wij gecreosoteerde palen en celfix palen in ons assortiment. Voor een tijdelijke en verplaatsbare afrastering kun je bij Ritsema Dier & Tuin terecht voor kunststof- en metalen weidepalen.

45 artikelen  


Rasterpalen kopen bij Ritsema Dier & Tuin

Ritsema Dier & Tuin heeft verschillende soorten palen in het assortiment om het weiland af te rasteren. Palen voor een permanente afrastering en palen voor een verplaatsbare afrastering. Bij Ritsema Dier & Tuin kunt je terecht voor houten weidepalen, kunststof weidepalen en metalen weidepalen. Voor een duurzame afrastering hebben wij gecreosoteerde palen en celfix palen in ons assortiment. Voor een tijdelijke en verplaatsbare afrastering kun je bij Ritsema Dier & Tuin terecht voor kunststof- en metalen weidepalen.Gecreosoteerde palen, uitermate geschikt als afrasteringspalen

Gecreosoteerde palen (of creo palen) worden onder vacuüm en hoge druk geïmpregneerd met creosootolie. Hierdoor is de levensduur veel langer dan van gewone palen. Hiervoor wordt Creo-Luc® gebruikt, het milieuvriendelijke product voor professionele toepassingen zoals spoorbielzen, afrasteringspalen, fruitboompalen en toepassingen voor paardenomheiningen e.d. De nieuwste creosootoliën zijn in Nederland ontwikkeld op initiatief van het Ministerie van VROM. Het kenmerk ervan is dat ze een lichter gekleurd product opleveren dat ook een toelating heeft in Europa.

Tips voor het gebruik van gecreosoteerde afrasteringspalen

Een goede tip om te onthouden bij het plaatsen van een creo afrasteringspaal, is dat deze palen creosootolie af kunnen laten bij hogere temperaturen. Denk dus om je ogen en je kleren bij het plaatsen.Als een creo afrasterpaal niet meer geschikt is voor een omheining, dan kun je het hout gerust gebruiken als brandhout. Door de creosootolie heeft de paal een hoge verbrandingswaarde gekregen. Je kunt het veilig verbranden en er blijven geen schadelijke reststoffen achter.


Geïmpregneerde (Celfix) houten afrasteringspalen

Celfix® hout is een aantrekkelijk alternatief voor tropisch hardhout omdat de te verwachten levensduur ongeveer net zo hoog is, terwijl de prijs aanmerkelijk lager ligt. De behandeling vergroot de levensduur van het naaldhout ongeveer met een factor vijf. Door Celfix hout te gebruiken worden de tropische bossen ontzien en door de korte aanvoerlijn is de CO2 uitstoot t.g.v. de productie erg laag. Celfix hout is verkrijgbaar met een keurmerk voor duurzaam bosbeheer (PEFC of FSC®) en wordt geleverd met KOMO product certificaat. Bestel uw Celfix houten palen online.

Celfix-OX® geïmpregneerd hout biedt de volgende unieke voordelen:

  • Rekent af met houtaantasting
  • Onderhoudsvrij
  • Universeel te schilderen
  • Waterafstotend
  • Prijstechnisch zeer scherp
  • Duurzaam in levensduur en verantwoord bosbeheer
  • Volledig ongevaarlijk voor mens, milieu en omgeving
  • Veilig in gebruik
  • Het gebruik van met Celfix-OX verduurzaamd hout in speeltoestellen en tuinhout is ongevaarlijk voor spelende kinderen en doe-het-zelvers