Beoordeling door klanten : 9,2/10

Voor 10.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Veilige betaalmethode

Binnen 14 dagen te retourneren

Wolven afrastering


Wolven afrastering

Gallagher elektrische afrastering tegen wolven online kopen bij Ritsema Dier&Tuin

Een bewezen en effectieve manier om de wolf te weren is om gebruik te maken van een elektrische afrastering. Met een effectieve elektrische afrastering van Gallagher kan de wolf afgeweerd worden.

Een traditionele afrastering met gaas of hout is meestal niet afdoende. De wolf gaat tot het uiterste als hij honger heeft. Hij zal er alles aan doen om alsnog bij zijn lekkere hapje te komen. Klimmen en vooral graven is voor de wolf geen probleem. Wil je een efficiënte afrastering om de wolf te weren, dan is er slechts één oplossing: een afrastering voorzien van stroom. Na het eerste contact met een elektrische afrastering zal de wolf het raster mijden. Een wolf stoot zich geen twee keer aan hetzelfde raster. Je hebt daarmee een psychologische barrière tussen jouw dieren en de wolf gecreëerd.

Voordelen van een Gallagher elektrische afrastering tegen wolven

  • is in de meeste gevallen gemakkelijk zelf te plaatsen
  • is zeer effectief tegen het weren van wolven
  • is 50% goedkoper dan een traditionele afrastering

Een afrastering tegen wolven moet minimaal 1,20 m hoog zijn en belangrijk hierbij is dat er gebruik wordt gemaakt van 5 - 7 horizontale blauwe draden. (het blauwe turboline schrikdraad of lint is speciaal ontworpen voor wilde dieren) De onderste draad moet maximaal 20 cm boven de grond zitten, zodat de wolf niet de kans krijgt om er onderdoor te kruipen. Het plaatsen van een blauw lint in plaats van draad aan de bovenkant van de afrastering schrikt wolven nog meer af en voorkomt ook dat de wolf over de elektrische afrastering heen kan springen. Wil je absoluut op zeker spelen? Dan kun je een dubbele afrastering plaatsen. Zo creëer je een extra barrière. Dit kan met name effectief zijn voor gebieden die een geïsoleerde ligging hebben.

Voor het aanleggen van een elektrische afrastering tegen wolven kun je kiezen voor een permanente afrastering of voor een mobiele (verplaatsbare) afrastering. Daarnaast kun je uiteraard ook je huidige afrastering, welke niet geëlektrificeerd is (bijvoorbeeld een raster van gaas of een houten afrastering), elektrificeren. Zodat je met enkele aanpassingen de bestaande omheining wolf werend maakt.