Beoordeling door klanten : 9,2/10

Voor 10.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Veilige betaalmethode

Binnen 14 dagen te retourneren

Bij Ritsema Dier & Tuin vind je een uitgebreid assortiment gladraad en spandraad, ideaal voor diverse toepassingen. of je nu op zoek bent naar een stroomgeleider, draad om gaas te spannen of geleiders voor bomen en struiken, we hebben de juiste draden voor jou. Ons assortiment omvat verzint spandraad, geplastificeerd spandraad en gealumiseerd draad, in verschillende afmetingen. Hierdoor vind je altijd het geschikte draad voor jouw specifieke situatie. Bekijk hieronder ons assortiment!

8 artikelen  


Bij Ritsema Dier & Tuin vind je een uitgebreid assortiment gladraad en spandraad, ideaal voor diverse toepassingen. of je nu op zoek bent naar een stroomgeleider, draad om gaas te spannen of geleiders voor bomen en struiken, we hebben de juiste draden voor jou. Ons assortiment omvat verzint spandraad, geplastificeerd spandraad en gealumiseerd draad, in verschillende afmetingen. Hierdoor vind je altijd het geschikte draad voor jouw specifieke situatie. Bekijk hieronder ons assortiment!


Waarom spandraad kopen?

Spandraad, ook bekend als afrasteringdraad, is essentieel bij het aanleggen van een afrastering. Het wordt vaak gebruikt om gaas te spannen. Zonder spandraad is het bevestigen van gaas aan de palen van de afrastering niet goed mogelijk. Er zijn tal van doeleinden waarvoor gaas kan worden gebruikt en daarom zijn er verschillende soorten spandraad, elk geschikt voor specifieke toepassingen.

Toepassingen van spandraad

Gladdraad en spandraad zijn veelzijdige materialen met diverse toepassingen. Deze verschillende toepassingen maken spandraad een essentieel materiaal voor diverse projecten en doeleinden.

1. Afrasteringen: Spandraad wordt vaak gebruikt om afrasteringen te creëren voor diverse doeleinden, zoals het omheinen van weilanden, tuinen, en bedrijfsterreinen. Ze dragen bij aan het waarborgen van veiligheid en beveiliging.

2. Stroomgeleider: Spandraad wordt vaak gebruikt als een stroomgeleider voor elektrische afrasteringen, waardoor het ongewenste indringers afschrikt en tegelijkertijd het vee binnen het gewenste gebied houdt.

3. Gaas spannen: Spandraad wordt gebruikt om gaas te spannen. Het zorgt ervoor dat het gaas stevig aan de palen van de afrastering wordt bevestigd, wat cruciaal is voor een effectieve en duurzame afrastering.

4. Ondersteuning voor bomen en struiken: Glad- en spandraad worden gebruikt als geleiders om bomen en struiken te ondersteunen, waardoor ze in de gewenste vorm kunnen groeien.

Verschillende soorten spandraden

Het assortiment afrastering draad van Ritsema Dier & Tuin omvat diverse type spandraden en gladdraden, die variëren in kleur en dikte. Elk soort draad is geschikt voor specifieke doeleinden, afhankelijk van de aard van de afrastering en het type gaas dat je gebruikt. Bij het kopen van spandraad is het van belang om rekening te houden met factoren zoals de gewenste sterkte, de lengte en hoogte van de afrastering en het beoogde gebruik van het draad. Hieronder worden de verschillende type spandraden en gladdraden uit ons assortiment toegelicht.

Gegalvaniseerd spandraad (verzinkt)

Gegalvaniseerd draad, ook wel verzinkt spandraad genoemd, is draad dat is behandeld met een laagje zink. Hierdoor wordt het spandraad beschermt tegen roest, waardoor het een zeer lange levensduur heeft. Doordat de spandraad verzinkt is, is het zwaarder. Dit maakt het perfect voor het spannen van kippengaas, schapengaas, volièregaas en paardengaas. Onze gegalvaniseerde spandraden zijn tevens geschikt als schrikdraad, aangezien verzinkt spandraad een goede geleider is. Gegalvaniseerd spandraad is een populaire keuze voor veel toepassingen waar duurzaamheid en corrosiebestendigheid belangrijk zijn.

Geplastificeerd spandraad

Geplastificeerd spandraad is perfect voor het spannen van harmonicagaas. Doordat het geplastificeerd draad is voorzien van een plastic laag is deze zeer goed bestand tegen regen en extreme weersomstandigheden, waardoor het spandraad een lange levensduur heeft. Daarnaast is dit type spandraad glad en heeft het geen scherpe randen, waardoor het erg veilig is om mee te werken. De geplastificeerde spandraad van Ritsema Dier & Tuin heeft een groene kleur, waardoor het goed op gaat in de omgeving.

Gealuminiseerd spandraad

Gealuminiseerd spandraad bevat een speciale aluminium-zinklegering. Hierdoor is het draad erg sterk, tegen vrijwel alles bestand en heeft het draad een levensduur tot wel 30 jaar. Dit maakt dit type spandraad een kosteneffectieve keuze op lange termijn.Bovendien zit er 10 jaar garantie op het gealuminiseerde draad vanRitsema Dier & Tuin. Gealuminiseerd spandraad leent zich erg goed voor lange of permanente vee-afrasteringen.

Voordelen van spandraad

Spandraad biedt diverse voordelen voor verschillende toepassingen en projecten. Enkele van de belangrijkste voordelen van spandraad zijn:

1. Duurzaamheid: Spandraad is over het algemeen zeer duurzaam en bestand tegen weersinvloeden en slijtage. Hierdoor heeft het een lange levensduur en vereist het weinig onderhoud.

2. Weersbestendig: Spandraad is erg goed ebstand tegen regen en extreme weersomstandigheden, waardoor het niet roest of corrodeert. Dit zorgt voor een betrouwbare prestatie in diverse klimaten.

3. Toepassingsflexibiliteit: Spandraad kan worden gebruikt in combinatie met verschillende soorten gaas, voor uiteenlopende doeleinden. Hierdoor is het geschikt voor agrarische omheiningen, tuinen en zelfs bedrijfsbeveiliging.

Spandraad kopen bij Ritsema Dier & Tuin

Bij Ritsema Dier & Tuin kun je snel, veilig en voordelig spandraad kopen. Ons assortiment omvat draaddiktes variërend van 2.0mm tot 3.8mm. Het aantal meters wat op de rol zit is afhankelijk van de dikte van het gladdraad. Bestel je voor 9:00 uur? Dan wordt je bestelling dezelfde dag nog verzonden. Onze klanten beoordelen ons met een gemiddelde score van 9,2! Wacht niet langer en bestel je spandraad eenvoudig online of kom langs in onze winkel in Haulerwijk!