Beoordeling door klanten : 9,2/10

Voor 10.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Veilige betaalmethode

Binnen 14 dagen te retourneren

Schapengaas kopen bij Ritsema Dier &Tuin

Ben je op zoek naar schapengaas? Maak gebruik van onze webshop om gemakkelijk schapengaas te kopen! Ons assortiment schapengaas bevat gaas in diverse hoogtes en draaddiktes. Je kunt dus bij ons terecht voor zowel licht als zwaar gaas. Bekijk nu het aanbod schapengaas en accessoires hieronder!

13 artikelen  Ben je op zoek naar schapengaas? Maak gebruik van onze webshop om gemakkelijk schapengaas te kopen! Ons assortiment schapengaas bevat gaas in diverse hoogtes en draaddiktes. Je kunt dus bij ons terecht voor zowel licht als zwaar gaas. Bekijk nu het aanbod schapengaas en accessoires hieronder!


Raster je weiland af door schapengaas te plaatsen

Ritsema Dier & Tuin biedt een uitgebreid assortiment aan schapengaas, perfect afgestemd op diverse schapenrassen en weilanden. Bij ons vind je schapengaas van verschillende hoogtes tot diverse aantallen horizontale draden. Onze selectie bevat schapengaas met 6,8,10 en 15 horizontale draden, met draaddiktes variërend van 2.5 x 2.0mm tot 3.7 x 3.0mm. Bij ons vind je het allemaal!

De maaswijdte van ons schapengaas is altijd 15 cm breed, maar de hoogte van de mazen varieert afhankelijk van het aantal horizontale draden. Hoe meer horizontale draden, hoe fijner de mazen. Hierbij geldt dat de onderste mazen altijd kleiner zijn dan de bovenste mazen, om te voorkomen dat de schapen hun kop door het gaas kunnen steken. Bovendien zijn al onze rollen schapengaas 50 meter lang, zodat je gemakkelijk het benodigde gaas kunt selecteren en gebruiken voor jouw omgeving en behoeften. Met onze diverse schapengaasopties ben je verzekerd van de juiste rasteroplossing voor jouw specifieke situatie.

Schapengaas: 60 cm, 80 cm, 100 cm of 120 cm?

Ontdek ons veelzijdige aanbod van schapengaas, speciaal samengesteld voor de diverse behoeften van verschillende schapenrassen. Elk schapenras heeft zijn eigen unieke eigenschappen en de ene soort is van nature groter dan de andere. Op basis hiervan kun je kiezen voor schapengaas 60 cm, schapengaas 80 cm, schapengaas 100 cm of schapengaas 120 cm. Daarnaast kun je ook nog een keuze maken uit het aantal horizontale draden. Hoe meer horizontale draden, hoe sterker het gaas. Voor de grotere schapenrassen raden wij zwaarder gaas aan, met een minimale hoogte van 100 cm. Zo kun je ervoor zorgen dat jouw schapen veilig worden omringd.

Schapengaas of schapennetten?

Naast ons uitgebreide aanbod aan hoogwaardig schapengaas bieden we ook schapennetten aan in een opvallende oranje kleur. Met afmetingen van 90 cm x 50 meter zijn deze schapennetten verkrijgbaar in twee varianten: één met enkele grondpen en één met dubbele grondpen. Deze schapennetten zijn extra stevig omdat ze uitgerust zijn met een bodemstopper en een versterkte bovendraad. Verschuiving is onmogelijk omdat de knopen aan elkaar zijn gelast.

Zowel schapengaas als schapennetten hebben de functie om je weiland af te rasteren en je schapen veilig te houden. Echter bieden ze verschillende voordelen. Schapengaas is steviger, waardoor er geen schokdraad aan te pas hoeft te komen. Enkel het schapengaas is hier voldoende om een weiland af te rasteren.

Om je afrasteringproject compleet te maken, bieden we bij Ritsema Dier & Tuin ook een assortiment sleggen aan waarmee je gemakkelijk de benodigde palen voor je omheining kunt plaatsen. Of je nu kiest voor de stevigheid van schapennetten of de praktische eenvoud van schapengaas, we hebben alles wat je nodig hebt om jouw weiland veilig en functioneel te maken.

Schapengaas spannen

Het creëren van een sterk en betrouwbaar schapengaas hekwerk begint met het nauwkeurig spannen van het schapengaas. Dit zorgt ervoor dat je schapen veilig worden omheind en dat het hekwerk duurzaam standhoudt. Het spannen van schapengaas begint met het zorgvuldig positioneren van het gaas rondom het gewenste gebied. Wanneer je een rol schapengaas hebt uitgerold, bevestig je het strak aan stevige palen. Een gelijkmatige spanning van het schapengaas is van belang om losse of slappe delen te voorkomen. Hierdoor creëer je een solide omheining die de veiligheid van je schapen garandeert.

Om dit proces nog efficiënter te maken, kan een schapengaas spanner goed van pas komen. Dit handige gereedschap is speciaal ontworpen om het schapengaas strakker te maken en stevig vast te zetten. Met de juiste spanning voorkom je niet alleen doorhangende gedeelten, maar creëer je ook een visueel aantrekkelijke omheining.

Een goed gespannen schapengaas hekwerk biedt meerdere voordelen. Niet alleen worden schapen veilig en effectief omheind, maar je kunt ook een duidelijke scheiding maken tussen verschillende gebieden. Dit is handig voor het organiseren van weidegronden, het beheren van graasgebieden en het waarborgen van de gezondheid van je schapen. Daarom bieden we bij Ritsema Dier & Tuin niet alleen hoogwaardig schapengaas, maar ook het advies en de benodigde tools om ervoor te zorgen dat jouw schapengaas hekwerk optimaal wordt gespannen.

Schapengaas kopen: wat zijn de kosten?

Wil je schapengaas kopen? Dan wil je natuurlijk weten wat de kosten zijn. De prijs van schapengaas kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de hoogte, het aantal draden en de dikte van het draad. Bij Ritsema Dier & Tuin hebben we een divers assortiment aan schapengaasopties, met prijzen die variëren tussen €32.95 en €189. Dit is afhankelijk van de gewenste lengte en breedte van het schapengaas. Wat je ook zoekt, er is altijd een geschikte keuze die aansluit bij jouw specifieke behoeften en budget.

Weet je niet zeker welk type schapengaas het beste past bij jouw situatie? De deskundige medewerkers van Ritsema Dier & Tuin staan klaar om je te adviseren. Neem contact op met onze medewerkers voor deskundig advies, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen bij het kopen van schapengaas.

Eenvoudig en voordelig schapengaas kopen in onze webshop of winkel in Haulerwijk

Ben je er nog niet helemaal uit wat voor schapengaas je nodig bent? Geen zorgen, we staan voor je klaar om je te helpen! Als je meer informatie of advies nodig hebt, ben je van harte welkom in onze winkel in Haulerwijk. Onze deskundige medewerkers staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij het maken van de juiste keuze. Voor het geval je al precies weet welk schapengaas je wilt, bieden we ook het gemak van online winkelen. In onze webshop kun je eenvoudig het gewenste schapengaas selecteren en bestellen. Bestel je vóór 9.00? Dan verzenden wij het schapengaas dezelfde dag nog. Retourneren is mogelijk binnen 14 dagen.

Naast schapengaas hebben we ook een breed assortiment gaas voor andere doeleinden. Bekijk ons assortiment harmonicagaas, kippengaas, tuingaas, volièregaas, volièregaas verzinkt. Wat voor soort gaas je ook precies zoekt, bij Ritsema Dier & Tuin ben je aan het juiste adres!